Indkøbskurv Kurv 0 Vare Varer (tom)

Ingen varer

Fastlægges senere Forsendelse
0,00 kr I alt

Til betaling

Stjernetegnsplakat Jomfruen

225,00 kr (Inkl. moms)

Nyt produkt

Fri fragt og personlig tekst

Stjernetegnsplakaten for Jomfruen er en enhjørning. Ifølge sagnet er det nemlig kun en jomfru, som kan komme i nærheden af en enhjørning. Enhjørningen beskrives som utilnærmelig og farlig. Til gengæld er den mild og hengiven overfor sin partner, og den beskrivelse fik kirken i middelalderen til at bruge enhjørningen som symbol på kærlighed og jomfruelighed.

Flere detaljer

Mere information

Stjernetegnet Jomfruen

Ifølge sagnene er enhjørningen det hurtigste af verdens dyr. Den er utilnærmelig og farlig, hvis den trænges op i en krog. Til gengæld er den mild og hengiven overfor sin partner, og den beskrivelse fik kirken i middelalderen til at bruge det kraftfulde dyr som symbol på kærlighed og jomfruelighed. Bare i Danmark er der 11 adelsslægter som har den kraftfulde enhjørning i deres våbenmærke. 
Enhjørningen har været beskrevet i litteraturen i over 2000 år. Men dyret havde sin storhedstid i middelalderen, hvor man drog ud på farefulde ekspeditioner for at fange den. Både Indien og det meste af Afrika blev gennemsøgt i jagten. Det er de ekspeditioner som har inspireret mig til maleriet. Man skulle gerne få fornemmelsen af, at enhjørningen altid er et skridt foran. 

Helt frem til den franske revolution i 1789 var det skik ved det franske hof, at man undersøgte kongens mad for gift, ved at lade skåle eller redskaber af enhjørningehorn berøre maden. For det var almen viden, at et enhjørningehorn fjernede enhver form for gift og urenheder. I virkeligheden har der vist foregået en mere lusket handel med fx stødtænder fra narhvaler, da hvalfangst i mange århundreder blev drevet i stor skala.

Enhjørningen er et fabeldyr, hvor kroppen og hovedet er en glinsende hvid hest, bagbenene har den fra den hurtige antilope, samt gedens skæg og løvens hale. I panden har den et horn som er mellem 60 og 90 cm langt.

Symbolik

Der er gemt meget symbolik i maleriet. Stjernetegnet Jomfruen bliver ligesom enhjørningen kædet sammen med værdier som intellekt, flittig, nervøs og ærlig.

Farverne er nøje udvalgt, fordi jomfruen tit bliver kædet sammen med farverne lilla, gul og hvid. Derfor er det de gennemgående tre mest dominerende farver i maleriet.

Alle stjernetegnene er knyttet til specielle planter, stjerner eller måner. Jomfruen har Merkur, som også er gemt i maleriet, sammen med tegnet for jomfruen. Stjernetegnet jomfruen knytter sig til jord som det primære element, og derfor har jeg malet enhjørningen på en klippeside, hvor den med lethed kan iagttage sine forfølgere. 

Personlig tekst under enhjørningen

Hvis du ønsker en personlig tekst under stjernetenet, kan du tilføje den, ved at udfylde tekstfelterne øverst på siden. Tryk på gem, når du har indtastet din tekst.

Teksten bliver kopieret direkte over på plakaten, så tjek den gerne en ekstra gang. 

Hvis du har spørgsmål, så er du velkommen til at skrive en mail til mia@illumia.dk, eller ringe på 20647118.

Papir og blæk i den bedste kvalitet

Stjernetegnsplakaten med Jomfruen bliver trykt på det bedste kunstpapir fra anerkendte Hahnemühle. Papiret er specielt designet, så det har tykkelsen og struktur ligesom akvarelpapir, samtidig med at det overholder alle industristandarderne til densitet, farvespektrum og billedeskarphed. Papiret er opkaldt efter Albrecht Dürer, som blandt andet var en fantastisk akvarelmaler. Papiret er 50 % bomuld og 50 % α-cellulose. (210 g/m2).

Blækket er falme/lysbestandigt i med garanti på 108 år. 

Forsendelse og emballage

Der er fri fragt med GLS til pakkeshop. Jeg sender i paprør lavet af miljørigtigt genbugsmateriale. Jeg går meget ind for genbrug af emballage, for at skåne vores miljø. Derfor kan nogle pakker se lidt sjove ud.

Produkttilpasning

Husk at trykke på GEM, når du har skrevet din personlige tekst.

Tekst

loader

* Obligatorisk felt